Quiz LGTBI

Pregunta 1/25
PORTES PUNTS

Quin dia es celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGBT també conegut com a Dia de l’Orgull Gai?

Pregunta 2/25
PORTES PUNTS

Des de l’any 2008 es celebra el Dia de la Visibilitat Lèsbica. Quin dia es celebra?

Pregunta 3/25
PORTES PUNTS

Com es diuen els fets que van succeir a la ciutat de Nova York la matinada del 28 de juny de 1969 que van consistir en una sèrie de manifestacions espontànies en protesta contra una batuda policial a un bar gai del barri de Greenwich Village?

Pregunta 4/25
PORTES PUNTS

El primer cas processal de lesbianisme que està documentat a l’Estat Espanyol es celebra a Salamanca contra Inés de Santa Cruz i Catalina Ledesma, processades per la Inquisició. En les actes del procés, amb un llenguatge molt descriptiu (utilitzen la denominació "bujarronas") i es testimonia l’ús d’un consolador, al que devien el seu sobrenom de Las Cañitas: ‘trataba la una a la otra con un artificio de caña en forma de natura de hombre ...’. Trobades culpables van ser assotades i condemnades al desterrament, tot i que anys més tard va arribar el perdó reial. A quin segle va ser?

Pregunta 5/25
PORTES PUNTS

Quants i quins colors té actualment la bandera que simbolitza la diversitat del moviment LGBTI+ o bandera arco iris?

Pregunta 6/25
PORTES PUNTS

Fou una anarquista coneguda pel seu activisme i per introduir les idees feministes en el pensament anarquista. Agitadora, propagandista i promotora dels mètodes anticonceptives i la igualtat de gènere. En nombrosos discursos públics i cartes, va defensar el dret de gais i lesbianes d'estimar al seu gust i va condemnar la por i l'estigma associat a l'homosexualitat. Fou considerada pels tribunals americans com una de les dones més controvertides de l’América de finals del segle XIX i principis del XX’. A Amèrica es va popularitzar el sobrenom de ‘dona més perillosa’, qui era?

Pregunta 7/25
PORTES PUNTS

Quan i a on va tenir lloc el primer intent de matrimoni d’una parella del mateix sexe a l’Estat del que se’n té constància registral?

Pregunta 8/25
PORTES PUNTS

A quin any i com s’anomena la primera marxa en comitiva realitzada a Barcelona per joves transvestits que va desfilar per l'Avinguda del Paral·lel fins a arribar a Les Rambles, on dipositaran un ram de flors en el lloc on hi hagué els urinaris públics freqüentats pel col·lectiu, coneguts com les vespasianes?

Pregunta 9/25
PORTES PUNTS

A l’Alemanya nazi molts homosexuals van morir als camps de concentració. Després de la segona guerra, les víctimes homosexuals que van sobreviure no van obtenir indemnitzacions, ja que eren considerades com criminals de dret comú i no com víctimes d'un acte de discriminació. Els homosexuals van ser l'últim grup de víctimes del nazisme a ser reconegut, a quin any ho va ser?

Pregunta 10/25
PORTES PUNTS

El 5 d’agost de 1970 la dictadura franquista aprovava una nova llei del codi penal que substituïa la famosa Ley de vagos y maleantes a través de la qual perseguia l’homosexualitat, entre d’altres. Com s’anomenava aquesta llei?

Pregunta 11/25
PORTES PUNTS

Quina va ser la primera organització estable catalana que defensava els drets dels homosexuals? Va se un grup de gran repercussió i influència a la resta de moviment gai de l’Estat impulsant la creació de grups homòlegs a la resta de territoris.

Pregunta 12/25
PORTES PUNTS

Com s’anomenava l’organització clandestina precedent del Front d’Alliberament Gay de Catalunya (FAGC) i de la Coordinadora de Fronts d'Alliberament Homosexual de l'Estat Espanyol?

Pregunta 13/25
PORTES PUNTS

La primera Manifestació per l’orgull gai de l’Estat Espanyol va tenir lloc a Barcelona el 26 de juny de 1977 i fou organitzada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) a les Rambles, i va reunir gairebé 5.000 persones sota quin lema?

Pregunta 14/25
PORTES PUNTS

Qui va impulsar la creació del Col·lectiu de Lesbianes l’any 1977, el primer de la ciutat i de l'estat espanyol, nascut dins de l'organització homosexual Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i que posteriorment van abandonar per a reivindicar un feminisme radical?

Pregunta 15/25
PORTES PUNTS

L’any 1985 es va crear el Museu Schwule (SMU) per donar un lloc a la història i la cultura a les persones gais i el seu moviment d'emancipació, la seva(s) història(s), obres artístiques, testimonis de vida i documents del moviment que van ser devaluats i exclosos dels museus i arxius de la societat dominant. Des d'aleshores, The Schwules també és una de les institucions més grans del món per investigar i comunicar la història i la cultura de la comunitat gai. A quina ciutat es troba aquest museu?

Pregunta 16/25
PORTES PUNTS

Quan es crea l’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de Catalunya (ACGIL)?

Pregunta 17/25
PORTES PUNTS

El primer assassinat d'una transsexual pel mer fet del ser-ho del qual es té informació i constància a l’Estat espanyol i que també va ser el primer cas d'assassinat investigat pels Mossos d'Esquadra quin any va ser?

Pregunta 18/25
PORTES PUNTS

Magnus Hirschfeld fou un metge i sexòleg alemany, considerat com un dels grans pioners de la sexologia. Va ser un dels fundadors del primer moviment per l'alliberament de l'homosexualitat. Va crear el Comitè Científic Humanitari, la primera organització de defensa dels drets dels homosexuals i transsexuals. Aquest comitè va ser la primera organització al nivell mundial que treballava per la descriminalització d'actes sexuals entre homes i que va proposar per a la primera vegada la supressió del paràgraf (o article) 175 del codi penal alemany vigent des de l’1 de gener de 1872. El contingut del qual penava les relacions homosexuals entre persones de sexe masculí. Quin any es va derogar l’article 175 del codi alemany?

Pregunta 19/25
PORTES PUNTS

Quin va ser el primer país que va legalitzar el matrimoni homosexual?

Pregunta 20/25
PORTES PUNTS

A quin any va ser legalitzat el matrimoni homosexual a l’Estat Espanyol? Convertint-se en el tercer estat del món en fer-ho, després dels Països Baixos i Bèlgica i disset dies abans que el Canadà.

Pregunta 21/25
PORTES PUNTS

Des de 1999 es celebra el Dia Internacional de la Bisexualitat. La bisexualitat no està exempta d'una imatge negativa en l'imaginari social i es donen actituds de bifòbia en tota la societat, inclús entre persones LGT. Quin dia es celebra?

Pregunta 22/25
PORTES PUNTS

Què és el ‘Pinkwashing’?

Pregunta 23/25
PORTES PUNTS

Qui va ser Harvey Bernard Milk? Reconegut icona del moviment gai a San Francisco.

Pregunta 24/25
PORTES PUNTS

Com es diu l’índex que classifica els països europeus en funció a les seves lleis i polítiques d’igualtat LGTBI?

Pregunta 25/25
PORTES PUNTS

Com es diu la primera futbolista trans federada a l’estat Espanyol?

CONTINUAR